2015

Uppsalabesök

Den 8 september var vi inbjudna till Uppsala för att möta en kinesisk kyrkodelegation på besök i Sverige. Vi träffade då också en del f d kollegor från vår tid som kyrkans utsända, bl a vår dåvarande handläggare vid kyrkokansliet, Johan Hasselgren. Nedan en intervju med Johan i Kyrkans Tidning med anledning av det kinesiska besöket.

Amity 30 år

 

 

Amity Foundation som vi jobbade för 2001-2012, fyller 30 i höst.Vi har därför blivit inbjudna att delta i firandet i Nanjing i november. I samband med detta kan man också anmäla sig till olika studiebesök vid Amitys projekt ute i landet..

Hälsning från Addis Abeba

Tyska skolan i Addis Abeba grundades 1955 och därför passade man på att fira 60-årsfest 13 till 16 februari. Jag gick i skolan 1960-65 och var inbjuden men kunde tyvärr inte delta framför allt p g a mitt kommande kinauppdrag.

Har dock fått en hälsning från evenemanget med några foton samt ett brev från rektorn Monika Biegel som jag träffade på skolan i Addis Abeba i november 2013 tillsammans med min f d klasskompis Kahsai Wolde-Ghiorgis, som numera är ordförande i Alumniföreningen.

 

Ekumenisk samling

Om sina intryck från möten med de kristna i Etiopien, Kenya och Kina har Per-Martin idag berättat för ett 70-tal daglediga intresserade åhörare. Samlingen hölls i ELF:s kapell i Kristianstad.

 

 

Hälsning från Ningde

Per-Martin har i dagarna fått en inbjudan från ovanstående institution att under några månader i vår jobba där som engelsklärare  på volontärbasis.